Thursday, January 08, 2009

 

Aussie Slang Quiz (Tina's Post)

I was watching an Australian movie the other night and
I couldn't understand much of the dialog. So,
I looked online and found a list of Aussie Slang. Then,
out of boredom, I decided to make a quiz for our friends
who are going with us on our trip to OZ.

Directions:
Get Pen and Pencil to write down answers to 10 questions.
(It's not as much fun if you don't write down the answers.)
The answers and scoring system are at bottom of quiz.

Tina's Aussie Slang Quiz: (Write down your answer. Don’t cheat.)

1.Which one of these nicknames is NOT slang for an
Australian person?

a Banana Bender
b Cane Toad
c Cockroach
d Crow Eater
e Sheepshagger
f Sandgroper
g Mexican

2. Which one of these slang words is something to eat
or drink?

a Brumby
b Bities
c Bikkie
d Bottler
e Billy

3. Which one of these words means "great, terrific, or
very good"?

a Bodgy
b Grouse
c Dipstick
d Mongrel
e Furphy
f Cactus
g Shonky

4. Which one of these words or phrases is NOT associated
with alcohol?

a bull bar
b piss
c rotten
d throw-down
e tinny
f turps
g plonk

5. Which one of these words is NOT related to the beach?

a Shark biscuit
b White pointers
c Cozzi
d Nipper
e Budgie smugglers
f Surfies
g Conch

6.Which one of these words or phrases do NOT mean an
idiot or a slacker?

a Bludger
b Dill
c Kangaroos loose in the top paddock
d Bogan
e Drongo
f Dux
g Galah

7.Which one of these words is Aussie slang for toilet or
outhouse?

a Brizzie
b Dinky-di
c Dunny
d Mozzie
e Bushie
f Pozzy
g Bizzo
h Brickie

8 Which of these things would an average Aussie NOT
put in his/her mouth?

a Chewie
b Chokkie
c Cockie
d Dog's eye
e Icy pole
f Muddy
g Mystery bag

9. What is the Aussie slang word for American?

a Yabby
b Bushie
c Franger
d Garbo
e Pommy
f Seppo
g Snag
h Taswegian

10. Which one of these sentences is disrespectful
of a guy's girlfriend?

a She'll be apples.
b Let's have a Captain Cook?
c Get off your fat date!
d She's a whacker.
e She's gone O.S.
f She hit the piss.
g She's a sook.

***********************************************

Answers:

*** 1.Which one of these nicknames is NOT slang for an
Australian person?

Answer: e

a Banana Bender: a person from Queensland, Australia
b Cane Toad: a person from Queensland, Australia
c Cockroach: a person from New South Wales
d Crow Eater: a person from South Australia
e Sheepshagger : a New Zealander
f Sandgroper: a person from Western Australia
g Mexican: a person from south of the Queensland or
New South Wales border
***************************************************

***2. Which one of these is something to eat or drink?

Answer: c

a Brumby: a wild horse
b Bities: biting insects
c Bikkie: a biscuit or cookie
d Bottler: something excellent
e Billy: teapot; container for boiling water
*****************************************************

***3. Which one of these words means “great, terrific,
or very good”?

Answer: b

a Bodgy: of inferior quality
b Grouse: (adjective) great, terrific or very good
c Dipstick: a loser, idiot
d Mongrel: a despicable person
e Furphy: false or unreliable rumour
f Cactus: dead, not functioning - “This bloody washing
machine is cactus!”
g Shonky: dubious, underhanded – “a shonky practice or
shonky business”
**********************************************************

***4. Which one of these words or phrases is NOT associated
with alcohol?

Answer: a

a bull bar: stout bar fixed to the front of a vehicle to
protect it against hitting kangaroos (also roo bar)
b piss: beer. Hence "hit the piss", "sink some piss"
c rotten: drunk - "I went out last night and got rotten"
d throw-down: small bottle of beer which you can throw down
quickly.
e tinny: can of beer
f turps: turpentine, alcoholic drink
g plonk : cheap wine
**********************************************************

***5. Which of these words is NOT related to the beach?

Answer:g

a Shark biscuit: somebody new to surfing
b White pointers: topless (female) sunbathers
c Cozzie: swimming costume
d Nipper: young surf lifesaver
e Budgie smugglers: men's bathing costume
f Surfies: people who go surfing - usually more often
than they go to work!
g conch (adj. conchy) : a conscientious person. Somebody
who would rather work or study than go out and enjoy
him/herself.
*********************************************************

***6.Which of these words or phrases do NOT mean an idiot
or a slacker:

Answer: f

a Bludger : lazy person, layabout, somebody who always
relies on other people to do things or lend him things
b Dill : an idiot
c Kangaroos loose in the top paddock : Intellectually
inadequate ("he's got kangaroos loose in the top
paddock")
d Bogan : person who takes little pride in his appearance,
spends his days slacking and drinking
e Drongo : a dope, stupid person
f Dux : top of the class (n.); to be top of the class
(v.)- "She duxed four of her subjects".
g Galah : fool, silly person. Named after the bird of the
same name because of its antics and the noise it makes.
*********************************************************

***7. Which of these is an Aussie slang word for toilet
or outhouse?

Answer: c

a Brizzie : Brisbane, state capital of Queensland
b Dinky-di : the real thing, genuine
c Dunny : outhouse or toilet
d Mozzie : mosquito
e Bushie : someone who lives in the Bush
f Pozzy : position - get a good pozzy at the football
stadium
g Bizzo : business ("mind your own bizzo")
h Brickie : bricklayer
*******************************************************

***8. Which of these things would an average Aussie not
put in his/her mouth?

Answer: c

a Chewie : chewing gum
b Chokkie : chocolate
c Cockie : 1. cockroach or 2.cockatoo
d Dog's eye : meat pie
e Icy pole, ice block : popsicle, lollypop
f Muddy : mud crab (a great delicacy)
g Mystery bag : a sausage
**************************************************

***9. What is the Aussie slang word for American?

Answer: f

a Yabby : inland freshwater crayfish found in Australia
b Bushie : someone who lives in the Bush
c Franger : condom
d Garbo, garbologist : municipal garbage collector
e Pom, pommy, pommie : an Englishman or
Pommy bastard : an Englishman (see also 'bastard')
f Seppo : an American (It's a derogatory term.)
g Snag : a sausage
h Taswegian : derogatory term for a person from Tasmania
*********************************************************

***10. Which one of these sentences is disrespectful of a
guy's girlfriend?

Answer: d

a She'll be apples.
Apples, she'll be : It'll be all right

b Let's have a Captain Cook?
Captain Cook : look (noun) - ("let's have a Captain Cook")

c Get off your fat date!
Date : arse[hole] ("get off your fat date")

d She's a whacker.
Whacker, whacka : Idiot; somebody who talks drivel

e She's gone O.S.
O.S. : overseas ("he's gone O.S.")

f She hit the piss.
Piss : beer. Hence "hit the piss" "drank beer"

g She's a sook.
Sook : person or animal who is soft, tame, inoffensive.
Hence sooky (adj.)

*********************************
Grade:
8 - 10 correct answers = You are gifted or a cheat
5 - 7 correct answers = You hang out with weird folk
1 - 3 correct answers = You are a good guesser
0 correct answers = You are normal

Comments: Post a Comment



<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?